sales@daylight.be
+32 9 230 54 00
Daylight Health & Safety Logo

BLOG 54: Door UVC LED-technologie te gebruiken in plaats van conventionele kwiklampen, kunnen klanten de energiekosten met 90% verlagen

UV-licht wordt al meer dan 100 jaar gebruikt voor desinfectie. In 1903 ontving Niels Finsen de Nobelprijs voor Geneeskunde voor zijn gebruik van UV tegen tuberculose van de huid. De eerste keer dat UV-licht werd gebruikt voor de desinfectie van drinkwater was in 1910 in Marseille.

UVC-licht wordt al tientallen jaren gebruikt bij het desinfecteren van drinkwater, lucht, farmaceutische producten en oppervlakken tegen bacteriën en virussen. Breed spectrum kiemdodend UV-licht, met golflengten tussen 200 en 400 nanometer (nm), is zeer effectief in het doden van bacteriën en virussen door het vernietigen van bindingen die hun DNA bij elkaar houden. Maar UV-lampen vormen ook een gevaar voor de gezondheid van de mens en kunnen leiden tot huidkanker en cataract. UV-licht mag nooit worden gebruikt als er mensen in de ruimte zijn.

Typhon Treatment Systems Ltd. is een productiebedrijf voor waterbehandelingsapparatuur dat ultraviolette (UV) lichtemitterende diode (LED) waterbehandelingstechnologie ontwikkelt. Door het LED-ontwerp van Typhon te gebruiken in plaats van kwiklamptechnologie konden klanten 90% energie besparen.

Youtube.com
Typhontreatment.com