sales@daylight.be
+32 9 230 54 00
Daylight Health & Safety Logo

BLOG 58: Alpine-UV-390 is een grote ontsmettingskast die UV-C gebruikt voor het effectief doden van 99,9% van de virussen en bacteriën

Kiemdodende ultraviolette straling (UVGI) is effectief bij het doden van 99,9% van virussen en bacteriën, maar de desinfectie-efficiëntie is afhankelijk van de dosis. Niet alle UV-lampen bieden dezelfde intensiteit, dus de behandelingstijden moeten dienovereenkomstig worden aangepast.

De ALPINE-UV-390 is een zelfstandige geïsoleerde kast met een capaciteit van 390 L en vier 15 watt UV-C (UVGI) lampen met een output van 254 nanometer.

Het interieur is gemaakt van reflecterend roestvrij staal om de verspreiding van het UV-licht te maximaliseren. Een binnenste voetstuk roteert om de kans te garanderen dat de uvlight elk oppervlak van de te reinigen items raakt en om schaduwvorming te minimaliseren.

De ALPINE-UV-390 gebruikt ook warmte als secundaire maatregel om bacteriën te helpen doden. uvc en warmte kunnen afzonderlijk of samen worden gebruikt. De doseringscyclus wordt automatisch geregeld door een programmeerbare timer om de aanbevolen doseringsniveaus binnen de vereiste tijd te bereiken.

UV-stralen kunnen schadelijk zijn voor mensen en daarom heeft de kast een UV-veilige dubbele glazen deur met een veiligheidsschakelaar die ervoor zorgt dat de verlichting niet kan werken als de deur wordt geopend.

Mtlcool.com