sales@daylight.be
+32 9 230 54 00
Daylight Health & Safety Logo

BLOG 61: Het Sanuvox ASEPT.2X UV-desinfectiesysteem steriliseert een patiënt of operatiekamer in 10 minuten

De infecties die in ziekenhuizen opgelopen worden veroorzaken jaarlijks vele duizenden sterfgevallen over de hele wereld. Het handmatig steriliseren van een kamer vergt veel werkuren en slechts ongeveer 50% van de kamer is gedesinfecteerd. In de afgelopen 20 jaar hebben we een grote toename gezien van het aantal infectieziekten zoals Ebola, Sars, Mers, Covid-19. Persoonlijke hygiëne moet vanaf nu een topprioriteit zijn. Bovenal moeten we onze ziekenhuizen zo hygiënisch mogelijk houden. Ultraviolette kiemdodende straling (UVGI) is hiervoor essentieel. Conventionele UV-desinfectiesystemen voor mobiele ruimtes vereisen meerdere posities in een ruimte om het "schaduwgebied" te elimineren dat het steriliserende vermogen van het UVC-licht blokkeert. Daarbij worden tijd en middelen besteed aan het verplaatsen van het systeem door de kamer.

Het ASEPT.2X-SYSTEEM gebruikt twee units tegelijkertijd om een patiënt of operatiekamer vanuit alle hoeken te steriliseren, waardoor de schaduwgebieden die door de conventionele UV-sterilisatoren met één unit worden achtergelaten, tot een minimum worden beperkt. De ASEPT.2X primaire en secundaire units communiceren draadloos en steriliseren tot 99,99% van een ruimte van 7 x 7 meter in 10 minuten. Voor kleinere kamers zoals een badkamer geldt een kortere desinfectiecyclus.

De twee units kunnen door één persoon worden verplaatst met behulp van de meegeleverde koppeling. In kleine ruimtes is het mogelijk om alleen de primaire eenheid te gebruiken met behulp van de WEB-interface. Wanneer gestart, zullen de twee eenheden de lamp in een reeks van 4 tegelijk laten oplichten, waardoor de stroomsterkte van het stopcontact tot een minimum wordt verlaagd (werkt op een circuit van 20 ampère). De ingebouwde datalogger registreert elke afzonderlijke cyclus, al dan niet voltooid, voor toekomstig ophalen en analyseren.

BEKIJK EN LEES:
Youtube.com
Sanuvox.com

Originele LinkedIn Post