sales@daylight.be
+32 9 230 54 00
Daylight Health & Safety Logo

BLOG 70: De relatieve luchtvochtigheid binnenshuis tussen 40% en 60% kan de gezondheid van miljoenen mensen verbeteren

Door de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis tussen 40-60% te houden, wordt de incidentie van luchtweg-, maagdarm-, oog- en huidinfecties drastisch verminderd. Dit omvat duidelijk COVID-19. Het verpleeghuis in de studie van Dr. Stephanie Taylor behield een relatieve luchtvochtigheid binnenshuis tussen 40% en 60% zonder COVID-19-sterfgevallen, terwijl een ander niet-bevochtigd verpleeghuis 3,2 km verderop 20% van hun patiënten verloor als gevolg van COVID-19. Dit dramatisch goede effect van bevochtiging in verwarmingsseizoenen is de reden voor het verzoek aan de WHO om een ??passende minimum vochtigheidsgraad te eisen.

Er is nu overweldigend wetenschappelijk bewijs dat een luchtvochtigheid in het middensegment aanzienlijke voordelen heeft voor de menselijke gezondheid. Het is voor ons heel goed mogelijk om de binnenluchtkwaliteit van onze openbare gebouwen te beheren in overeenstemming met dit bewijs. Het is tijd dat de regelgeving voor de luchtkwaliteit binnenshuis een vochtigheidsgraad van 40-60% omvat. Dit is het optimale niveau voor ons immuunsysteem van de luchtwegen en zal de verspreiding van seizoensgebonden aandoeningen van de luchtwegen en hun belasting voor de samenleving verminderen.

Maar wees voorzichtig, want dit is een minimum maar ook een maximum. Ga nooit boven de 60%, anders krijg je grotere problemen.

Prof. Dr. Adriano Aguzzi, Dr. Walter Hugentobler, Prof. Dr. Akiko Iwasaki en Dr. Stephanie Taylor vragen u de petitie te ondertekenen voor een relatieve vochtigheid tussen 40% en 60%.

Als de WHO richtlijnen zou publiceren over minimale vochtigheidsniveaus, zouden regelgevers voor het bouwen van normen over de hele wereld hun eigen vereisten moeten bijwerken. Eigenaars en exploitanten van gebouwen zouden dan stappen ondernemen om hun binnenluchtkwaliteit te verbeteren om aan deze minimale vochtigheidsgraad te voldoen. Dit zou leiden tot: - Luchtweginfecties door seizoensgebonden respiratoire virussen, zoals griep, worden aanzienlijk verminderd. - Duizenden levens redden elk jaar van de vermindering van seizoensgebonden aandoeningen van de luchtwegen. - Wereldwijde gezondheidszorg wordt elke winter minder belast. - De economieën van de wereld profiteren enorm van minder ziekteverzuim. - Een gezonder binnenklimaat en een verbeterde gezondheid voor miljoenen mensen.

Bereid je je voor op de herfst als we weer binnenshuis gaan verwarmen en de lucht drogen?

Bekijk de video en onderteken de petitie voor gezonde luchtvochtigheid:
Petition for Healthy Humidity
40 % tot 60 % Luchtvochtigheid

Originele LinkedIn Post