sales@daylight.be
+32 9 230 54 00
Daylight Health & Safety Logo

BLOG 73: WELKE FYSIEKE AFSTAND MOETEN WE RESPECTEREN OM NIET MET COVID-19 BESMET TE WORDEN? IS HET 1 METER, 1.5 METER, 2 METER OF 10 METER?

Uit onderzoek in de 20e eeuw is gebleken dat 1 meter de minimale afstand is die nodig is om de kans op infectie te verkleinen. Maar nadat SARS-CoV-1 in het begin van de jaren 2000 in Oost-Azië was uitgebroken, bleek uit verschillende onderzoeken die de infectiepercentages van gezondheidswerkers hebben onderzocht, dat de druppels zich wel 2 meter ver kunnen verspreiden. CDC adviseert sinds 2007 officieel een fysieke afstand van minimaal 2 meter en dat is een advies dat nog steeds geldt.

Recente studies tonen aan dat er steeds meer bewijs is dat Covid19 wordt overgedragen door het inademen van Aerosols die zich tot 8 meter kunnen verspreiden.

Het risico van SARS-CoV-2-transmissie daalt naarmate de fysieke afstand tussen mensen toeneemt, dus het versoepelen van de afstandsregels, met name in gebouwen, is een groot risico. In sommige situaties kan zelfs 2 meter te weinig zijn en dan is de beste extra bescherming een FFP3 gezichtsmasker.

MyDistance is een toestel van Daylight waarmee mensen hun gedrag kunnen aanpassen om een veilige fysieke afstand te bewaren. 

Dit is een zeer goed wetenschappelijk artikel uit Elsevier Public Health Emergency collection.

Originele LinkedIn Post