sales@daylight.be
+32 9 230 54 00
Daylight Health & Safety Logo

BLOG 74: MyDistance zal mensenlevens redden en botsingen tussen heftruck en werknemers voorkomen

Veel arbeidsongevallen worden veroorzaakt door botsingen tussen voetgangers en heftrucks. 57% van de gewonden of doden bij ongevallen met vorkheftrucks zijn voetgangers. Vorkheftrucks veroorzaken slechts 1% van de arbeidsongevallen, maar meer dan 10% van de industriële ongevallen. Elk jaar vallen er wereldwijd honderden dodelijke slachtoffers door heftrucks. Bij bijna 80% van de ongevallen met vorkheftrucks was een voetganger betrokken.

Dit vereist vooral aandacht in gebieden met veel verkeer. Botsingen tussen heftrucks komen vaak voor op kruispunten, krappe bochten, smalle gangpaden en blinde hoeken. Zelfs tijdens gewone vorkheftruckoperaties vinden nog steeds ongevallen plaats vanwege nalatigheid en gebrek aan veiligheidsmaatregelen.

Met MyDistance kunnen aanrijdingen tussen voertuigen en medewerkers worden voorkomen. Zodra een persoon of een ander voertuig een vooraf gedefinieerde gevarenzone binnenrijdt, ontvangt de bestuurder een hoorbare en zichtbare waarschuwing in de cabine. Dit verkleint de kans op een aanrijding aanzienlijk.

MyDistance is een toestel van Daylight waarmee mensen hun gedrag kunnen aanpassen om een veilige fysieke afstand te bewaren.

Meer info:
Accident Statistics from around the World
case study of accidents involving forklift operations

Originele LinkedIn Post