sales@daylight.be
+32 9 230 54 00
Daylight Health & Safety Logo

BLOG 78: Goed onderbouwd wetenschappelijk onderzoek bewijst dat het dragen van maskers essentieel is om een tweede golf van Covid-19 te voorkomen

Op 1 juli is in België fase 4 van de uitfasering begonnen en het dragen van maskers wordt sterk aanbevolen maar is niet verplicht. De Veiligheidsraad heeft het advies van de wetenschappers niet opgevolgd en dat is een vergissing. Het wetenschappelijke bewijs voor de noodzaak om een masker te dragen in openbare gebouwen is overweldigend.

Als de veiligheidsraad een tweede golf van Covid-19 wil voorkomen, had hij het dragen van gezichtsmaskers verplicht moeten stellen in winkels, kantoren, magazijnen en scholen.

Daarom zou ik alle burgers willen vragen hun gezond verstand te gebruiken om voor zichzelf te beslissen om binnen altijd een masker te dragen. Winkels kunnen het goede voorbeeld geven door hun personeel maskers te laten dragen en een bonus te geven aan klanten die maskers dragen. Bedrijven kunnen hun werknemers een masker geven. Scholen kunnen de studenten die altijd hun maskers dragen een bonus geven.

Lees het volledige wetenschappelijke artikel dat de juiste antwoorden geeft

Originele LinkedIn Post