sales@daylight.be
+32 9 230 54 00
Daylight Health & Safety Logo

Tip 01 Als er tijdelijk geen elektriciteit is

Op 31 mei 2022 was het Provinciehuis in Antwerpen de plaats waar er heel veel te leren viel over hoe omgaan met de "Crisissen van de toekomst." Als lid van de werkgroep van het Centre For Policing And Security heb ik de eer gehad om Yves D'Eer als spreker te mogen uitnodigen over het thema "dreigend energietekort". Het was een zeer boeiende uiteenzetting waar ik veel van geleerd heb. De maanden die volgden, hebben we allemaal kunnen ervaren hoe actueel dit thema was en hoe belangrijk het was om ons voor te bereiden op mogelijke energietekorten en duizelingwekkende prijsstijgingen.

Stroomonderbrekingen en noodvoedingen zijn al 20 jaar mijn dada en ik heb hier heel veel ervaring mee. Maar de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de kernuitstap hebben de situatie in Europa dermate veranderd dat nieuwe oplossingen noodzakelijk waren. De afgelopen 5 maanden heb ik in alle stilte mijn bedrijf Daylight en mijn eigen woning voorbereid op mogelijke energietekorten.

Als bedrijfsleider hou ik mij ver van politiek. Ik denk altijd oplossing gericht en ik wou op geen enkele manier mij mengen in de politieke debatten rond energie.

Een krantenartikel van 21 oktober onder de noemer "België zal winter doorkomen zonder stroomtekorten" citaat Energieminister Tinne Van der Straeten heeft mij geschokt en deed mij besluiten om mijn kennis en visie te delen via een reeks blog posts. Want als er in 2022-2023 een strenge winter komt, dan ben ik ervan overtuigd dat er wel degelijk stroomtekorten gaan komen in België en vele andere Europese landen. En voor de winters van 2023-2024 en 2024-2025 wordt het probleem nog groter. Ik vind dat iedereen het recht heeft om zich voor te bereiden. " Better be safe than sorry"

Dit wordt echter geen doemdenker blogpost over het einde van de wereld maar wel een verhaal met concrete oplossingen hoe je uw bedrijf en eigen woning kan voorbereiden op stroomtekorten. De komende maanden ga ik tips geven en uitleggen wat je concreet kan doen want wij hebben dit ondertussen al gerealiseerd en getest voor een stroomonderbreking van 72 uur.

Tevens ga ik ook alle initiatieven zoals batterijparken naar voren schuiven die genomen worden om de dreigende tekorten te voorkomen. Ook ga ik de nodige aandacht besteden aan hoe je op de hoogte kan blijven zoals via de stroomonderbrekingwebsite van Fluvius en via BE-ALERT.
Stroomonderbrekingen | FluviusBE-ALERT